Окръжният съд в Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение

...
Окръжният съд в Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Митничарят, хванат с 15 кг марихуана, чакал повишение

Окръжният съд в Стара Загора взе най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на 37-годишния П. И., на който е повдигнато обвиняване за това, че на 28.11.2023 година в Стара Загора, без съответно позволение, държал за разпространяване марихуана, с общо чисто тегло 15 018 грама на обща стойност 300 365 лв.. За това оповестиха от съда. 

П.И. бе арестуван при рутинна инспекция на буса, който управлявал. Тогава той споделил, че е чиновник на държавна организация " Митници " на Капитан Андреево.  Родом от Хасково. В съда през днешния ден стана ясно, че от Нова година на арестувания му предстояло покачване в службата.

В правосъдно съвещание представителят на Окръжна прокуратура – Стара Загора съобщи, че поддържа импортираното искане за взимане на най-тежката мярка за неотклонение.

Защитниците на обвинения желаеха съдът да наложи по-лека мярка.

Съдът одобри, че доказателствата, приложени към делото, са събрани по избрания от закона ред и от всички тях може да се направи обосновано съмнение, че П. И. е направил закононарушението, за което е притеглен към наказателна отговорност. Съдът откри, че съществува действителна заплаха обвиненият да се укрие или да извърши друго закононарушение, макар че той е с чисто правосъдно минало и има непрекъснат адрес. Разследването е в начален стадий и следва осъществяването на още процесуално-следствени дейности, заради което съдът откри, че мярка за неотклонение " задържане под стража " е тази, която би изпълнила задачите на закона.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР