Окръжният съд в София остави под домашен арест Янко Петров,

...
Окръжният съд в София остави под домашен арест Янко Петров,
Коментари Харесай

Единият от нападателите над медици в Самоков остава в ареста, другият – под домашен арест

Окръжният съд в София остави под домакински арест Янко Петров, упрекнат за нахлуване над медици в Самоков, а брат му Иво Петров – в ареста, осведоми Българска телеграфна агенция.

Според съда има задоволително доказателства, че Янко Петров е работил, потъпквайки правата на обществото, показал жестоко държание. Прокуратурата съобщи, че дейностите на мъжа са били нападателни.

По отношение на Иво Петров пък в претекстовете си съдът записа, че има задоволително доказателства, които обосновават съмнение, че мъжът е направил действието, в което е упрекнат. Магистратите са на мнение, че в случай че е на независимост, той може да извърши друго закононарушение.

Съдията-докладчик Яника Бозаджиева изрази изключително мнение. Тя съобщи, че не е съгласна с това Иво Петров да остане в ареста. По думите ѝ той не е работил съзнателно, а под афект, тъй като е научил за гибелта на татко си.

Защитата на братята изиска те да бъде пуснати с по-лека мярка и съобщи, че пръв лекарят в незабавното поделение е предизвикал братята с обидна имитация във връзка с гибелта на татко им.

Братята Иво и Янко Петрови бяха арестувани за нахлуване над медици преди дни в Спешния център в Самоков. След случая съдът в града дефинира домакински арест за Янко Петров и непрекъснат арест за Иво Петров. Тогава двамата показаха страдание за случилото се и сервираха извиненията си, а отбраната изясни, че двамата работили в миг на потрес от загубата на татко им и са подготвени на съглашение за наказването си, тъй като признават виновността си. Братята са упрекнати за нанасяне на лека телесна щета и за безчинство с особена смелост.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР