Окръжният съд в Сливен остави в ареста 24-годишният шофьор на

...
Окръжният съд в Сливен остави в ареста 24-годишният шофьор на
Коментари Харесай

Дрогираният шофьор, убил жена на АМ Тракия, поиска свобода заради страхова невроза

Окръжният съд в Сливен остави в ареста 24-годишният водач на камион, който умъртви 23-годишна жена на Автомагистрала Тракия и рани още две нейни спътнички, предаде  bTV. Товарният автомобил със софийска регистрация е блъснал авариралата кола с бургаска регистрация, която е спукала гума. Инцидентът стана на 27 септември към 23 часа на 236 км на Автомагистрала

Тракия в посока София. Пробата за опиати незабавно след случая е посочила съществуване на метамфетамини. Мъжът отхвърли в съда да е бил дрогиран зад кормилото и съобщи, че в никакъв случай в живота си не е взимал дрога.
Защитата изиска за водача по-лека мярка - домакински арест, тъй като бил с диагноза страхова невроза и имал клаустрофобия, която може да се ускори в ареста. Приложен беше и медицински документ за болестта. Близки на обвинения споделиха, че той е пиел хапчета поради страховата невроза, само че по думите на обвинения, във съдбовния ден той не е взел лекарството. Защитата чака резултатите от кръвните проби да покажат, че клиентът му не е бил дрогиран.

От прокуратурата аргументираха настояването за непрекъснат арест с множеството санкции на пътя и заплахата водачът да се укрие, откакто е направил такова тежко закононарушение.

Според отбраната незабавно след случая, водачът се опитал да помогне на девойките.
Досега водачът е бил глобен с фишове 21 пъти за разнообразни нарушавания като скоростни режими, невключени светлини на автомобила, непреминат механически обзор. Пет от нарушаванията му са за превишена скорост.

Наказанието, което планува законът за такова закононарушение е от 5 до 15 години отнемане от независимост, както и отнемане от право да ръководи моторно транспортно средство.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР