Окръжният съд в Разград призна за виновни Айдън Ф. (44

...
Окръжният съд в Разград призна за виновни Айдън Ф. (44
Коментари Харесай

Съдът в Разград наложи наказания за брат и сестра, отвлекли баща си


Окръжният съд в Разград призна за отговорни Айдън Ф. (44 г.) и Айтен Х., (42г.), които на 19 юни 2021 година в лознишко село, в съучастничество като съизвършители, посредством потреблението на лек автомобил, отвлекли 71-годишния си татко. На същата дата в Лозница, още веднъж в съучастничество, те лишили от независимост своя родител, оповестяват от пресслужбата на съда в Лудогорския град. 

Срещу Айдън Ф. е повдигнато и трето обвиняване, че на 19 юни м.г. в землището на Лозница се заканил с ликвидиране на татко си и това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му.

Според обвиняването братът и сестрата от години не били в положителни връзки с татко си и не поддържали контакти с него. След гибелта на майка им той живеел с друга жена. През предходната година бащата трансферирал къщата, в която живеел на дъщерята на съжителницата си. Това бил и мотивът децата от предходния му брак да му потърсят сметка.

На инкриминираната дата те отишли в дома на татко си, който се намирал в село покрай Лозница и се скарали. Синът вдигнал родителя си и го натоварил в автомобила, с който пристигнали. Спречкали се и блъснал потърпевшия с пестник по носа. Сестра му ги закарала в дома си в Лозница, като по пътя Айдън отправял закани за ликвидиране към потърпевшия. Вкарали го в една от стаите и го заключили.

През това време, дамата с която бащата живеел, се обадила на щерка си и подали сигнал до районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Лозница. На служител на реда, пристигнал на адреса, било обяснено, че децата са отвлекли татко си. След подхванатите оперативно-издирвателни мероприятия 71-годишният мъж бил открит в дома на Айтен. Полицаите го отвели до Центъра за незабавна здравна помощ в Лозница, където му е оказана здравна помощ.

За осъществените от Айдън Ф. закононарушения съдът му наложи едно общо наказване в размер на най-тежкото – три години „ отнемане от независимост “, осъществяването на което отсрочва за период от пет години.

На Айтен Х. съдът дефинира едно общо наказване – една година и шест месеца „ отнемане от независимост “, осъществяването на което отсрочва за изпитателен период от четири години. 

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Варна в 15-дневен период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР