Окръжният съд в Пазарджик призна за виновен и осъди на

...
Окръжният съд в Пазарджик призна за виновен и осъди на
Коментари Харесай

Осъдиха кмета на Септември на 2 години и половина затвор

Окръжният съд в Пазарджик призна за отговорен и осъди на 2 години и 6 месеца отнемане от независимост с 4 години изпитателен период кмета на Община Септември Марин Рачев за укриване на налози, съобщи Радио " Фокус ".
Съдът уточни, че в интервала 14 февруари 2005 - 5 април 2007 година в качеството си на едноличен търговец и при изискванията на продължаващо закононарушение, Марин Рачев е избегнал заплащането на налози в изключително огромни размери - 118 923 лв.. Освен това е удостоверил лъжа в Данъчни заявления.
Рачев e упрекнат в занемареност и в подписване на неизгодна договорка. Освен това е разследван от КПКОНПИ за конфликт на ползи.
По време на делото градоначалникът плати голяма гаранция. По думите му за събирането на парите му помогнали хора, загрижени за общината.
Граждански организации се оповестиха против метода, по който той ръководи Септември и вреди на туризма в региона.
Освен наложеното му наказване Рачев е наказан да заплати 115 106 лв. в едно със законовата рента от 2006 година до в този момент, а също и разноските по делото в размер на 6034 лв.. Присъдата е на първа инстанция и може да се апелира в 15-дневен период пред Апелативен съд-Пловдив.
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР