Окръжният съд в Пазарджик измени мярката за неотклонение на Ахмед

...
Окръжният съд в Пазарджик измени мярката за неотклонение на Ахмед
Коментари Харесай

Ахмед Муса на свобода срещу 7500 лв.

Окръжният съд в Пазарджик промени мярката за неотклонение на Ахмед Муса Ахмед от задържане под стража в парична гаранция в размер на 7500 лв..
Ахмед Муса е единственият от 14-те обвинени за разпространяване концепциите на "Ислямска страна ", който е с мярка задържане под стража, останалите са с по-леки ограничения за неотклонение.

Решението на съда значително съответства с настояването на прокурора по делото Недялка Попова, която в края на съвещанието се съгласи със отбраната, че Муса към този момент прекомерно дълго е в ареста, само че настоя за солидна гаранция от 10 000 лева, заяви в. "Виделина ".

Основната причина за поисканата по-лека мярка в жалбата на подсъдимия бе, че преди два дни са се навършили 3 години от момента на арестуването му на 26 ноември 2014 година Освен това отбраната уточни неприятното здравословно положение на майка му и дамата, с която живее на фамилни начала, а сестра му и брат му от дълго време били се открили да живеят отвън България с децата си и не могли да се грижат за майка си.

Според бранителя на подсъдимия, юрист Елвира Панкова, не се вижда опция делото да завърши скоро от една страна, а от друга Ахмед Муса досега е бил образцов задържан и не е нарушавал условията в мястото за отнемане от независимост.

В края на пледоарията си Панкова акцентира, че няма заплаха нейният подзащитен да се укрие или извърши друго закононарушение и оспори обоснованото съмнение на прокуратурата, че той е причинител на действието, в което е упрекнат.

На собствен ред прокурор Попова се съгласи, че подсъдимият нямало да се укрие или извърши друго закононарушение, само че отбрани импортираното от нея в съда обосновано съмнение, касаещо Ахмед Муса.

Решението на окръжните магистрати обаче не е оконачтелно. То предстои на обжалване и митинг пред Апелативния съд в Пловдив.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР