Окръжният съд в Монтана блокира решението на властите на щата,

...
Окръжният съд в Монтана блокира решението на властите на щата,
Коментари Харесай

Първи съд в САЩ отмени блокирането на TikTok, наложено от държавните власти

Окръжният съд в Монтана блокира решението на управляващите на щата, съгласно което от 1 януари 2024 година в Монтана се вкарва цялостна възбрана за потребление на приложението TikTok. Присъдата на съда пристигна като част от дело, заведено през май от американското поделение на TikTok против държавните управляващи. Монтана стана първият американски щат, където управляващите оповестиха цялостна възбрана на TikTok - подобаващ декрет беше подписан от губернатора-републиканец Грег Джанфорте при започване на май. „ Забраних TikTok, с цел да защитя поверителността на жителите на Монтана от Китайската комунистическа партия “, сподели тогава губернаторът.

Обяснявайки решението си, арбитър Доналд Молой означи, че „ блокирането на TikTok нарушава правата на ищеца според Първата корекция на конституцията на Съединени американски щати  - правото на независимост на словото, и също по този начин ще лиши доста хора от приходи “. Прокурорите от Монтана, представляващи държавното управление в съда, обявиха, че не са съгласни с решението на съда, наричайки го " авансово ", само че към момента не са споделили по какъв начин ще го апелират. „ Възнамеряваме да предоставим правни доказателства, че дейностите на страната са предопределени да защитят жителите на Монтанта от Китайската комунистическа партия да получи и употребява техните данни “, сподели Емили Кантрел, представител на канцеларията на основния прокурор.

Първите забрани на TikTok в Съединени американски щати започнаха през 2020 година при тогавашния президент Доналд Тръмп. Първоначално армията и флотът на Съединени американски щати не разрешиха потреблението на тази услуга на публични устройства. Администрацията на Тръмп се опита да вкара федерална възбрана, само че това беше предотвратено от правосъдни процедури, инициирани от TikTok. След избирането на президента Джоузеф Байдън, неговата администрация издаде изпълнителна заповед, забраняваща потреблението на това приложение на формалните устройства на държавни чиновници, след което 34 американски щата одобриха сходни забрани за локални чиновници.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР