Окръжният съд в Кюстендил уважи днес искането на прокуратурата за

...
Окръжният съд в Кюстендил уважи днес искането на прокуратурата за
Коментари Харесай

Съдът в Кюстендил остави в ареста 25-годишен за държане и разпространение на наркотици

Окръжният съд в Кюстендил почете през днешния ден настояването на прокуратурата за взимане на мярка за неотклонение "задържане под стража " по отношение на 25-годишния Д.М. Мъжът е притеглен като обвинен за това, че на 13 януари, в град Сапарева баня, в изискванията на продължаващо закононарушение, с три действия - състав на едно и също закононарушение, е държал за разпространяване и е разпространявал високорискови наркотични субстанции - екстази и канабис, оповестиха от прокуратурата.

По водено досъдебно произвеждане са осъществени обиск, претършуване и изземване, разпитани са очевидци. Събрани са безапелационни доказателства за съпричастността на Д.М. към закононарушението. Установено е, че обвиненият нелегално е държал наркотични субстанции - канабис и екстази, в жилище и в джоба на якето си. Същия ден той популяризирал канабис в града, като продал 6,20 грама от този опиат на 22-годишен мъж.

Престъплението, за което Д.М. е притеглен в качеството на обвинен, е наказуемо с "лишаване от независимост " от две до осем години и санкция от пет хиляди до двадесет хиляди лв..

В правосъдно съвещание прокурор в Окръжна прокуратура - Кюстендил е изложил доводите си за съществуване на обосновано съмнение за авторството на действието и действителна заплаха обвиненият да се укрие и да извърши закононарушение.

През юли 2021 година на обвинения Д.М. е било несъмнено наказване от три месеца "лишаване от независимост " с тригодишен изпитателен период за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на наркотични субстанции. Извършеното от него закононарушение на 13 януари е в изпитателен период по предходното дело против него, прецизираха от прокуратурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР