Окръжният съд в Кюстендил е отложил за април насрочените за

...
Окръжният съд в Кюстендил е отложил за април насрочените за
Коментари Харесай

Кюстендилският съд отложи насрочени заседания за мегадело за документна измама за близо 700 хил. лв.

Окръжният съд в Кюстендил е отсрочил за април плануваните за началото на февруари съвещания по дело за документна машинация в изключително огромни размери, оповестиха за Българска телеграфна агенция от съда. Причината е заболяване на един от подсъдимите, споделиха от администрацията. По този мотив съвещанията се отсрочват.

Следващите съвещания са планувани за 7, 8, 11, 12 и 13 април, а очевидците по делото, които са огромен брой и пътуват от цялата страна, ще бъдат още веднъж призовани.
Подсъдими са четирима души. Делото е планувано за пет поредни дати поради огромния брой на очевидците - 199.



В обвинителния акт, импортиран от Окръжната прокуратура в Кюстендил, подсъдимите са 22-ма, само че наказателното произвеждане против 18 от тях е било прекъснато заради приключване на безспорната отминалост. Деянията са били осъществени през 2006 година. Причината за забавеното произвеждане пред Окръжен съд - Кюстендил е, че години наред следствието е водено от Специализираната прокуратура за проведена незаконна група и откакто е било прекъснато там, по подсъдност е изпратено на Окръжна прокуратура - Кюстендил, която е траяла работата по него , прецизираха от съда.

Обвинението е, че в интервала от февруари до юни 2006 година, посредством потребление на неистинен публични и частни документи, в офис на финансова къща, с клон в Кюстендил, са получили без правно съображение парични суми в размер на: за подсъдимия Р. Х. - 351 762 лева, за подсъдимите З. У и И. У - 338 129 лева и за подсъдимия И. Л. - 2 480 лева

Обвинението е, че в интервала от февруари до юни 2006 година, посредством потребление на неистинен публични и частни документи , в офис на финансова къща с клон в Кюстендил подсъдимите са получили без правно съображение огромни парични суми. В обвинителния акт се показва, че това е станало посредством потребление на неистинен пълномощни от потърпевшите лица, имащи право на компенсации от процеса на приватизация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР