Окръжният съд в Кърджали осъди на 23 години затвор при

...
Окръжният съд в Кърджали осъди на 23 години затвор при
Коментари Харесай

Викове Смърт! в съдебната зала и 23 години затвор за убиецът на малката Дамла!

Окръжният съд в Кърджали осъди на 23 години затвор при непоколебим режим 25-годишния Мехмед Хасан, упрекнат за извънредно жестокото ликвидиране на 7-годишната си първа братовчедка Дамла Муса в Момчилград.

Делото се гледа по съкратената процедура, откакто обвиненият призна всички обстоятелства и условия по обвинителния акт. По този метод присъдата бе редуцирана с една трета.

„ Не знам какво да кажа! Няма по какъв начин с думи да изразя, това което е в мен!”, бяха последните думи на Мехмед Хасан пред магистратите.

След изчитане на наказването родителите на 7-годишното момиченце бяха шокирани, а правосъдната зала се огласи от крясъци "Смърт! ". Кръвнината, която ще би трябвало да заплати 25-годишният палач на майката и бащата на детенцето, както и неговата баба, е в общ размер на 400 000 лв..

Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в Пловдив.

Тялото на първокласничката бе открито на 17 декември м.г. към 7.30 ч. в фамилното жилище в Момчилград от майка й Садет, която се прибирала от нощна промяна във фабрика край Кърджали. Дамла е била сама в жилището, защото татко й работи в Белгия, брат й в Истанбул, а бабата била отпътувала в Турция при заболели близки. Момиченцето бе удушено, а главичката му - обгърната с тиксо.

Днес окръжните съдии конституираха Садет и брачният партньор й Гюнер като частни обвинители. Двамата желаеха общо 1 милион лв. кръвнина. Бабата на убитата Дамла също изиска 300 000 лв. обезщетение, като частен обвинител.

От държавното обвиняване настояха за пожизнен затвор за килъра, като с редукцията наказването да бъде 29 години „ отнемане от свобода” при непоколебим режим, съобщи "Родопи 24 ".

Служебният бранител на Мехмед Хасан пък изиска 23-годишна присъда, която да бъде понижена с 1/3. В хода на делото бяха прегледани материалните доказателства.

Сълзи у роднините на Дамла провокираха движимостите на убитото дете. Съкрушените родители видяха още веднъж тиксото, с което е била облепена главата на момиченцето, както и ръкавиците на причинителя. Заедно с два презерватива, ключа за жилището на фамилията, всички те са били изхвърлени от Мехмед Хасан в шахта наоколо до блока, стана ясно в хода на делото.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР