Окръжният съд в Добрич проведе разпоредително заседание по дело за

...
Окръжният съд в Добрич проведе разпоредително заседание по дело за
Коментари Харесай

Окръжният съд в Добрич даде ход на дело за убийство

Окръжният съд в Добрич организира разпоредително съвещание по дело за ликвидиране, формирано по обвинителен акт против двама немски жители. Подсъдимите Р. К. и Т. К. – татко и наследник, са упрекнати за това, че на 20 октомври 2021г. в с. Соколово, общ. Балчик, обл. Добрич, в съучастничество между тях като съизвършители, съзнателно умъртвили собствен съотечественик, като убийството е било осъществено по изключително непосилен метод за убития и с особена свирепост. Двамата подсъдими и жертвата на закононарушението живеели в село Соколово.

Съдът конституира като цивилен просител и частен обвинител брачната половинка на умрелия и позволи за взаимно разглеждане в наказателния развой предявения от нея солидарно против двамата подсъдими цивилен иск за породени от действието неимуществени вреди в размер на 200 000 лв..

Други трима близки на умрелия - немски жители с непрекъснато местоживеене в родината си, явяващи се потърпевши от закононарушението лица, чието нередовно приканване стана причина за отсрочване на делото през юни, в този момент са били постоянно призовани, само че не са поискали да се конституират като частни обвинители и цивилен ищци.

Делото ще премине по общия ред с разпит на всички очевидци и движимости лица, включени в листата към обвинителния акт. Заседанието за разпит на очевидци е планувано за 27 септември 2023г., от 10.00 часа. Вещите лица ще бъдат изслушани на идващия ден, също от 10.00 часа.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР