Окръжният съд в Добрич потвърди присъда на Районен съд –Балчик,

...
Окръжният съд в Добрич потвърди присъда на Районен съд –Балчик,
Коментари Харесай

Окръжният съд в Добрич потвърди присъда за управление на МПС след употреба на наркотични вещества

Окръжният съд в Добрич удостовери присъда на Районен съд –Балчик, с която подсъдимият И. С. е приет за отговорен по обвиняването, че на 9 май 2019 година, в с. Кранево, общ. Балчик, е управлявал лек автомобил след приложимост на наркотични субстанции, за което са му наложени санкции отнемане от независимост за период от 1 година при първичен общ режим, отнемане от правоуправление за същия период и санкция в размер на 500 лв..

Тъй като действието е осъществено от подсъдимия в изпитателния период на предишно негово условно наказание на 6 месеца отнемане от независимост, с присъдата си Районният съд е привел в осъществяване и това наказване. Постановено е настрана изтърпяване на тази наказания при първичен общ режим.

Окръжният съд, откакто реши събрания в хода на следствието доказателствен материал, мненията и доводите на страните, откри за неоснователна подадената от името на подсъдимия тъжба против по този начин постановената присъда.

В решението си въззивният съд разяснява, че наказванията на подсъдимия са избрани при съществуване само на утежняващи отговорността условия – предишно наказание, в чийто изпитателен период е осъществено процесното действие и недобри характеристични данни. В същата тенденция са и данните за лидера, изискани от КАТ.

Окръжният съд отбелязва и повишената социална заплаха на този тип закононарушения, както и на съответната демонстрация, доколкото лидерът е пътувал с двама другари, поставяйки в заплаха и живота, и здравето на спътниците си.

Постановеният правосъден акт е финален.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР