Окръжният съд в Добрич постанови присъда, с която признава подсъдимия

...
Окръжният съд в Добрич постанови присъда, с която признава подсъдимия
Коментари Харесай

Окръжният съд в Добрич призна за виновен подсъдим за причинена по непредпазливост смърт при ПТП

Окръжният съд в Добрич постанови присъда, с която признава подсъдимия И.Г. за отговорен в това, че на 10 юли 2022 година, в Балчик, при ръководство на лек автомобил, нарушил правила от Закона за придвижване по пътищата и с това предизвикал по несъобразителност гибелта на брачната половинка си, която пътувала до него на предната дясна седалка в колата.

Според посоченото в обвинителния акт в резултат на заспиване подсъдимият изгубил надзор над ръководството на лекия автомобил и движейки се с превишена скорост напуснал платното за придвижване. Колата минала през затревен прием, където е последвал преден удар в основата на крайпътно дърво. След произшествието подсъдимият и брачната половинка му били превозени с екипи на Спешна помощ в МБАЛ - Добрич, където по-късно същия ден дамата умряла.

Производството мина по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто подсъдимият призна виновността си и всички обстоятелства, изложени в обвинителния акт. При този ред на разглеждане на делото, при постановяване на неоправдателна присъда, законът задължава съда да понижи в началото избраното на подсъдимия наказване с една трета. В случая след наложителната редукция наложеното наказване на подсъдимия е отнемане от независимост за период от 1 година и 4 месеца, чието осъществяване е отсрочено с изпитателен период от 3 години. Той е лишен и от право да ръководи МПС за период от 2 години.

Подсъдимият е с чисто правосъдно минало и положителни характеристични данни, не е използвал алкохол, против нето не се водят други наказателни производства. Пред съда той изрази откровено страдание за случилото се.

Постановената от Окръжния съд присъда предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Апелативен съд – Варна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР