Окръжният съд в Добрич не уважи жалбата на изпълнителния директор

...
Окръжният съд в Добрич не уважи жалбата на изпълнителния директор
Коментари Харесай

Потвърдиха отстраняването от длъжност на изпълнителния директор на ВиК – Добрич

Окръжният съд в Добрич не почете жалбата на изпълнителния шеф на ВиК – Добрич инж. Тодор Гигински за краткотрайното му премахване от служба, наложено от Районния съд. Мотивът на магистратите е, че с разпореждане от 30 август по досъдебно произвеждане на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура - Добрич инж. Гигински е притеглен като обвинен за това, че в интервала от 10 до 14 февруари в нарушаване на разпореждания от Закона за водите, е наредил на чиновници на водното сдружение да изградят оборудване за прилагане на вода от река Батовска.
Според преценката на съда е налице обвиняване за съзнателно закононарушение от общ темперамент. Освен това има служебна взаимозависимост на главните очевидци по делото, които работят във компанията. Двама от тях са декларирали в хода на делото, че им е оказван напън да трансформират показанията си, дадени пред арбитър.
На базата на тези съображения Окръжният съд удостовери наложената на мярка премахване от служба на инж. Гигински.
Постановеният правосъден акт е финален.
Инж. Тодор Гигински беше назначен преди две години отпред на държавното ВиК – Добрич АД. Преди това е бил шеф на водното сдружение УВЕКС в Сандански, откъдето е освободен с решение на Общинския съвет в града по искане на тамошния кмет Кирил Котев поради подозрения за злоупотреби, оповестяват локални издания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР