Окръжният съд в Бургас гледа мярката за неотклонение на 45-годишния

...
Окръжният съд в Бургас гледа мярката за неотклонение на 45-годишния
Коментари Харесай

Убиецът на шофьора на камиона в Прилеп: Много съжалявам, аз не исках да го убия този човек

Окръжният съд в Бургас гледа мярката за неотклонение на 45-годишния Стефан Дехнев, който умъртви водача на камиона в сунгурларското село Прилеп. Обвиняемияте дядо на 6-годишното момче, което бе блъснато от камиона и почина, а по-късно околните му се саморазправиха с лидера.

Според прокуратурата осъщественото закононарушение е по чл.115 от Наказателен кодекс за това, че на 28 август Стефан съзнателно е умъртвил Руско Канев, водач на тежкотоварния автомобил. Наказанието, което се планува, е от 10 до 20 години отнемане от независимост. По случая са разпитани 11 очевидци, както и самият обвинен, посочващ в детайли метода на осъществяване на закононарушението. От разказите може да се направи обосновано съмнение за авторството на убийството. Според прокуратурата има заплаха той да се укрие, да извърши ново закононарушение или да окаже влияние както върху разпитаните досега очевидци, по този начин и върху тези, които следва да бъдат разпитани.

Като потвърджение за опцията обвиненият да се укрие прокуратурата изведе обстоятелството, че преди време е напускал страната два пъти и също така е с непрекъснат адрес в село Подвис, с сегашен във Везенково, а съгласно очевидци – живее в Градец, откъдето дошъл, с цел да участва на тържеството в Прилеп.

Величка Костова, която е юрист на Стефан Дехнев, съобщи, че фактически данните сочат, че той е нанесъл удара. „ Той не е целял настъпването на този резултат, просто е желал да го нарани. Няма данни, сочещи предумисъл за причиняване на гибел, а за нанасяне на телесна щета. Липсата на чувство за правдивост в обществото и доверие в правосъдната система във връзка с пътнотранспортните катастрофи насажда чувството, че не е дейно правораздаването. Всичко това го е предиздвикало да извърши това действие “, уточни още отбраната.

От своя страна обвиненият изрази съжалението си за случилото се. „ Много скърбя, аз не желаех да го убия този човек. Исках да го нараня, да го заболи, тъй като като излязох и видях лапето то не приличаше на човек “, сподели Стефан пред съда. Той изиска мярка за неотклонение " домакински арест ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР