Окръжният съд в Бургас допусна екстрадиция на казахстанския гражданин Максим

...
Окръжният съд в Бургас допусна екстрадиция на казахстанския гражданин Максим
Коментари Харесай

Бургас ще екстрадира казахстанец, обвинен в присвояване на над 1 740 000 лв.

Окръжният съд в Бургас позволи екстрадиция на казахстанския жител Максим Л., като ще го съобщи на родната му страна в осъществяване на публична молба за екстрадиция. В правосъдното съвещание през днешния ден желаното лице Максим Л. и неговата отбрана показаха непринудено единодушие за незабавна екстрадиция. Това оповестиха от съда.
От доказателствата по делото съдът откри, че действието, за което е притеглен Максим Л. - длъжностно заграбване в изключително огромни размери, съставлява закононарушение, съгласно законодателството на Република Казахстан и Република България, като посочената присвоена сума по равноценност в лв. се равнява на над 1 740 000 лв.. За посоченото в Наказателния кодекс на Република Казахстан закононарушение, оптималният период "лишаване от независимост " е 12 години, а в Наказателния кодекс на Република България е от 10 до 20 години.
От приложените материали към Молбата за екстрадиция се открива, че за повдигнатите на желаното лице обвинявания не се постанова смъртно наказване в искащата страна.
До фактическото предаване на молещата страна, казахстанският жител ще остане у нас с взета мярка "задържане под стража ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР