Окръжният съд в Благоевград замени мярката на Реджеп Алиев, обвинен,

...
Окръжният съд в Благоевград замени мярката на Реджеп Алиев, обвинен,
Коментари Харесай

Домашен арест за подсъдимия за заради прегазеното момиче в Гърменско

Окръжният съд в Благоевград размени мярката на Реджеп Алиев, упрекнат, че е прегазил в събота вечерта 17-годишно момиче от „ задържане под стража “ в „ домакински арест “. На този стадий от следствието аргументите за гибелта на момичето не са безапелационни. 

Събраните досега доказателства по случая изрично удостоверяват, че 29-годишният водач се е движил по пътя сред селата Хвостяне и Дъбница с несъобразена скорост и не е съумял да овладее автомобила, прегазвайки 17-годишното момиче от Гърмен, което е било на пътя. 

След удара Реджеп и тримата, пътували с него в автомобила, са избягали от местопроизшествието. Малко по-късно той е спрян от полицията за инспекция, като направената проба за опиати е била позитивна. За сходно закононарушение младият мъж към този момент е бил осъждан през 2019 година.

На отсроченото от през вчерашния ден дело прокуратурата изиска непрекъсната мярка за задържане, а отбраната - по-лека, предвид на това, че има доста неизяснени условия по случая. 

Съдът одобри, че аргументите за гибелта на 17-годишното момиче от гърменския квартал „ Кремиковци “ не са еднопосочни - липсват данни за какво потърпевшата е била на пътното платно, имало ли е осъществено принуждение по отношение на нея преди този момент, когато е била в автомобила на своя другар, липсва аутопсия, не е направена съдебномедицинска експертиза. 

С оглед на това съдията постанови мярка за неотклонение “домашен арест “ на Реджеп Алиев, която също лимитира неговото свободно напредване. 

Решението предстои на обжалване пред Апелативен съд-София.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР