Окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов е сред номинираните за

...
Окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов е сред номинираните за
Коментари Харесай

Владимир Николов, номиниран за ВСС: На прокурорите е необходимо осъвременяване на нормативната база

Окръжният прокурор на Плевен Владимир Николов е измежду номинираните за новия Висш правосъден съвет (ВСС). През април Общото заседание на Асоциацията на прокурорите в България преизбра единодушно Николов за председател на сдружението, какъвто е и сега.

Осем са номинираните за членове на Висш съдебен съвет от квотата на прокуратурата. Общото заседание на прокурорите за избора е на 2 юли, а гласуването – на 9 юли. Обвинителите би трябвало да посочат четирима свои представители.

„Приех да вземам участие в процедурата с ясното схващане, че това доверие би трябвало да бъде целесъобразно с кардинална, упорита и поредна работа . Прокурорите сме тези, които най-добре сме осведомени с проблемите в системата. Затова би трябвало да поемем своята отговорност“, сподели Николов в изявление за предаването „12+3“.

И добави, че на прокурорите е належащо осъвременяване на нормативната база, с цел да имат те нужните средства , с цел да се борят със актуалната престъпност.

„Прокуратурата би трябвало да бъде освободена от нещата, които не са присъщи на нейната съществена конституционна функционалност. Да създадем по този начин, че редица административни и контролни органи да поемат своята отговорност, да правят превантивна активност , административно-наказателна активност, т.е., да не се постанова намесата на прокуратурата по един куп проблеми, които могат да бъдат решени по по-облекчен ред“.

Интервюто с Владимир Николов можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР