Окръжната прокуратура в Търговище ръководи досъдебно производство във връзка с

...
Окръжната прокуратура в Търговище ръководи досъдебно производство във връзка с
Коментари Харесай

Разследват 23-годишен, опитал да убие майката на детето си

Окръжната прокуратура в Търговище управлява досъдебно произвеждане по отношение на опит за ликвидиране на млада жена, осъществен в изискванията на домашно принуждение. Предстои към наказателна отговорност за закононарушението да бъде притеглен 23-годишен мъж от Разград. 

Освен това той ще бъде упрекнат за причиняване на междинна телесна щета на сестрата на жертвата. Ще остане арестуван за период до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за установяване на мярка за неотклонение. 

На 21 декември 2023 година мъжът опитал съзнателно да умъртви майката на детето си, с която били разграничени от месеци, като ѝ нанесъл прободни рани в тялото. По независещи от неговата воля условия действието останало незавършено. Жената е настанена в болнично заведение в устойчиво положение. Е.С. протегнал ръка и на малолетната сестра на потърпевшата, като съумял да пореже надълбоко ръката ѝ, срязвайки сухожилие. 

Първоначално мъжът съумял да се укрие. Открит е и арестуван с помощта на съответната и професионална работа на чиновниците на ОД на Министерство на вътрешните работи - Търговище. Той е прочут на органите на реда. Установено е, че пострадалата млада жена и различен път била жертва на домашно принуждение. 

Наблюдаващият случая прокурор от Окръжната прокуратура, в унисон с политиката на Прокуратура на Република България за нулева приемливост към всевъзможни прояви на домашно принуждение, ще внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на Е.С. 

Както Българска телеграфна агенция заяви през днешния ден, полицията в Сливен търси мъж, заплашил брачната половинка си с ликвидиране. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР