Окръжната прокуратура в Търговище постигна 30-годишна ефективна присъда за 20-годишния

...
Окръжната прокуратура в Търговище постигна 30-годишна ефективна присъда за 20-годишния
Коментари Харесай

20-годишен изверг изгори двама старци, след като обра домовете им

Окръжната прокуратура в Търговище реализира 30-годишна ефикасна присъда за 20-годишния Атанас А., който е бил приет за отговорен от състав на Търговищкия областен съд за две убийства за възрастни хора, осъществени посредством палежи за да прикрие обири от домовете им.

За осъществените две умишлени убийства Търговищкият областен съд му наложи наказване пожизнен затвор, което на съображение член 58а, алинея 2 от Наказателен кодекс размени с наказване 30 години отнемане от независимост при непоколебим режим. Присъдата е била постановена при изискванията на кратко правосъдно разследване, при което подсъдимият признал виновността си.  

През 1 август 2017 год. проникнал в дома на 81-годишния А.П., откъдето откраднал 60 лв. и две тонколони. В кръчмата на селото дочул, че съселянинът му се оплаква за осъществената кражба, и Атанас решил да си отмъсти. Възползвал се, че старецът се прибрал в дома си пиян и задремал, и на 12 против 13 септември 2017 година подсъдимият влезнал в дома му още веднъж. Намерил 40 лв., по-късно с кибрит запалил движимостите в дома на стареца, който изгорен при пожара.

Със същата цел на 14 против 15 октомври 2017 година проникнал в дома на 85-годишния Т.И. Намерението му било да открадне от възрастния мъж машини и стоманени принадлежности, както и парите от пенсията му. Подсъдимият знаел, че няколко дни по-рано съселянинът му е получил пенсията си. Влизането през нощта било усетено. Възрастният мъж го разпознал и с цел да не бъде публикуван в полицията, Атанас А. го блъснал в главата, по-късно запалил цигара и я хвърлил върху вестници и облекла, които разпилял при тършуването за пари. След като огънят бил сподавен, било намерено мъртвото тяло на 85-годишния мъж.

Съдът утвърди отчасти и гражданските искове на наследниците на умрелите възрастни хора. Присъдата на Търговищкия областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна. В тежест на наказания Атанас са и направените по делото правосъдни разходи. Той е наведен в плевенския затвор.

 
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР