Окръжната прокуратура в Стара Загора е предала на съд мъж,

...
Окръжната прокуратура в Стара Загора е предала на съд мъж,
Коментари Харесай

Баща, убил бебето си с юмруци в Старозагорско, може да лежи в затвора 20 години

Окръжната прокуратура в Стара Загора е предала на съд мъж, обвинен за ликвидиране на едномесечното си бебе. 

Според обвиняването на 31 август м.г. в старозагорското село Хрищени 32-годишният Г.И. съзнателно е умъртвил родния си наследник. Деянието е квалифицирано като закононарушение по отношение на човек в безпомощно положение, осъществено е с особена свирепост и съставлява рисков рецидив, оповестиха от прокуратурата.

Оттам настояват, че обвиненият е направил закононарушението, откакто няколко следващи дни е бил под въздействието на алкохол и опиати.

Мъжът дал алкохол и на бебето - за да го упои, тъй като бил подразнен, че плаче. Детето траяло да плаче и бащата му нанесъл голям брой удари с пестник и го хвърлил на земята. Детето е умряло вследствие на породена тежка черепно-мозъчна контузия.

" В двумесечен период следва да бъде планувана дата за разглеждане на делото за това тежко закононарушение ", сподели пред Българска телеграфна агенция представителят на Окръжната прокуратура в Стара Загора прокурор Георги Видев. Той добави, че в деня след осъществяване на действието мъжът е арестуван и му е наложена най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Прокурорът добави, че закононарушението е квалифицирано по член 116 от Наказателния кодекс. " За това действие законът планува три вероятни санкции - пожизнен затвор, пожизнен затвор без право на подмяна или отнемане от независимост от 15 до 20 години ", обясни още Видев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР