Окръжната прокуратура в Шумен привлече днес като обвиняем 63-годишния Петър

...
Окръжната прокуратура в Шумен привлече днес като обвиняем 63-годишния Петър
Коментари Харесай

Касапинът от Каспичан е бил осъждан в Смолян за опит за убийство

Окръжната прокуратура в Шумен притегли през днешния ден като обвинен 63-годишния Петър П. за четворното ликвидиране в Каспичан. Повдигнато му е обвиняване за преднамерено ликвидиране на повече от едно лице по изключително непосилен за убитите метод и с особена свирепост. Жертвите са 81-годишният Георги В., 70-годишната му брачна половинка Гуля В., 48-годишната им щерка им Славка и 46-годишният им наследник Веселин.
Обвиняемият, който е наследник на брата на убития 81-годишен Георги, е арестуван с разпореждане на наблюдаващия делото прокурор в Окръжната прокуратура за период до 72 часа. Преди приключване на периода на предварителното задържане Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане в Шуменския областен съд за установяване на най-тежката мярка за процесуална насила – задържане под стража.
Четворното ликвидиране в Каспичан бе разкрито единствено за два часа под управлението на прокуратурата. Сигналът е подаден от дъщерята на убитата Славка, която нямала връзка с майка си от 24 септември. След като била съпроводена от полицейски чиновници до дома на дядо си, са открити две мъртви тела. Малко по-късно са открити и телата на старата двойка.
Обвиненият в квалифицирано съзнателно ликвидиране Петър е бил осъждан в Смолян за опит за ликвидиране. Присъдата му е била условна и към този момент е оправдан за това закононарушение, осъществено още през 1989 г.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР