Окръжната прокуратура в Разград е започнала разследване за смъртта на

...
Окръжната прокуратура в Разград е започнала разследване за смъртта на
Коментари Харесай

Прокуратурата се заема със смъртта на 11-месечното бебе в Разград

Окръжната прокуратура в Разград е почнала следствие за гибелта на 11-месечно бебе в болничното заведение в града. Това оповестиха от Апелативна прокуратура – Варна, представени от Агенция " Фокус ".
Прокуратурата се задейства след постъпила от родителите на момченцето, родено през октомври 2018 година, към която са приложени медицински документи.
Според наблюдаващия прокурор налице са процесуални учредения за формиране на производството за вероятно осъществено закононарушение по член 123, алинея 1 от Наказателния кодекс. По този текст се проверява причиняването на гибел по заради неведение или немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха.
Властите ще изискат цялата здравна документи по случая, от постъпването на детето в болница ма 24 септември, до аутопсията, чиито резултати още не са подготвени. Разследващите ще вземат поради и резултатите от вътрешната инспекция в болничното заведение, както и тази на РЗИ – Разград по случая.
Предстоят разпити за всички медицински лица, взели участие в лекуването на детето.
След осъществяването на следствените дейности и преценка на събраните материали ще бъде назначена сложна съдебномедицинска експертиза, която би трябвало да откри повода за гибелта на момченцето.
Actualno.com напомня, че съгласно майката, повода за смърттана 11-месечният Павел е лекарска немарливост. От болничното заведение разясниха, че всичко допустимо е направено. Детето било признато в Педиатричното поделение с пневмония. По-късно е настанено в Инфекциозно поделение, където е умряло.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР