Окръжната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебно производство за избягване установяването

...
Окръжната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебно производство за избягване установяването
Коментари Харесай

Погнаха таксиметрови фирми в Пловдив за укриване на данъци в особено големи размери

Окръжната прокуратура в Пловдив следи досъдебно произвеждане за отбягване установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери на сдружения, занимаващи се с таксиметрова активност, оповестиха от институцията.

От държавното обвиняване прецизираха още, че водачите на таксита ще бъдат разпитани само в качеството на очевидци, а следствието по никакъв метод не постанова прекратяване на тяхната активност.

Досъдебното произвеждане е било формирано в резултат на осъществена инспекция по подаден от началника на регионалния отдел „ Автомобилна администрация “ – Пловдив сигнал, съдържащ данни за данъчни, документни и други закононарушения.

До момента са осъществени голям брой процесуално-следствени дейности, включително претърсвания и изземвания, разпити на очевидци и приобщаване на писмени доказателства. Разследването по случая продължава.

Както към този момент ви съобщихме, акцията на службите стартира през вчерашния ден. Засилено полицейско наличие имаше пред ДАИ в града на тепетата. В постройката се намират някои от офисите на таксиметровите компании в Пловдив и от там нощес проверяващите изнесоха редица документи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР