Окръжната прокуратура в Добрич започна досъдебно производство по тежкото пътнотранспортно

...
Окръжната прокуратура в Добрич започна досъдебно производство по тежкото пътнотранспортно
Коментари Харесай

С опасност за живота са 8-годишното дете и шофьорът от зверската катастрофа в Белгун

Окръжната прокуратура в Добрич стартира досъдебно произвеждане по тежкото пътнотранспортно произшествие в село Белгун, община Каварна. Както осведоми пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, тежкият случай с четирима починали стана през вчерашния ден, 17 август, към 17:20 часа.
Сред починалите са две братчета – на една и на 12 години, тяхната майка, която е на 40 години, и 41-годишен мъж, които са били на тротоара в центъра на селото, когато ги опустошава автомобил „ Форд Фокус “.
Пострадалите са трима. В тежко положение е 8-годишното братче на починалите деца. То е настанено с фрактура на челюстта и контузия на белия дроб във варненската болница „ Света Анна “ още нощес. В ортопедията на МБАЛ в Добрич е 58-годишен мъж с фрактура на ключица и шиен прешлен. В тежко положение в реанимацията на добричката болница е и лидерът на автомобила, предизвикал пътнотранспортното произшествие. На 36-годишния Антон А. е била осъществена интервенция поради черепно-мозъчната контузия, получена при злополуката.
Все още съществува заплаха за живота както на 8-годишното дете, по този начин и на самия потърпевш лидер.
Опровергана е версията за случая от очевидец, че е имало гонка сред два автомобила.
В късния следобяд Антон А. се качил на “Форд”-а и с висока скорост отишъл до село Септемврийци, което се намира на 3 км от село Белгун. Малко по-късно той се върнал в селото, като по пътя изпреварил с висока скорост различен автомобил.
В центъра на село Белгун той изгубил надзор над колата, навлязъл в насрещната лента и минал през тротоара. Блъснал се в ниска бетонна ограда, която преодолял, и се блъснал в дърво. От удара колата се преобърнала по таван.
36-годишният Антон А. е дееспособен лидер от седем години. До момента няма нарушавания като лидер, демонстрира информация на „ Пътна полиция ". Взета му е проба за алкохол и опиати.
Още нощес на мястото на произшествието били окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи в града Никола Панчев и началникът на „ Пътна полиция “ Жулиян Минев.
Работата по следствието на тежкия пътен случай продължава под надзора на Окръжната прокуратура в Добрич.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР