Окръжната прокуратура в Добрич ще внесе искане за временно задържане

...
Окръжната прокуратура в Добрич ще внесе искане за временно задържане
Коментари Харесай

Задържаният заради санкциите на САЩ срещу Сирия българин вероятно ще остане два месеца в ареста

Окръжната прокуратура в Добрич ще внесе искане за краткотрайно задържане за период до 60 дни на Желяз Андреев, който е търсен със заповед за арест от Съединени американски щати за машинация и експорт на артикули в контраст с наложени от американска страна наказания. Става въпрос за продажба на части за самолети и хеликоптери на сирийската самолетна компания Syrian Air, която е в санкционния лист на Съединени американски щати.
В публично свое известие, прокуратурата в Добрич удостоверява, че е постъпило разпореждане на прокурор от Върховна касационна прокуратура за краткотрайно задържане под стража на Андреев. То е било издадено по отношение на получена молба от способените американски управляващи за следваща екстрадиция в Съединени американски щати.
29-годишният мъж е търсен със заповед за арест, издадена от Областния съд на Южен окръг на Флорида, Съединени американски щати, по две обвинявания - за машинация към страната и износ на артикули без лиценз. Желяз е арестуван за период от 72 часа от Окръжната прокуратура в Добрич. В този период ще бъде направено искане за краткотрайното задържане за период до 60 дни на Андреев на съображение контракта за екстрадиция сред България и Съединени американски щати, което ще бъде импортирано в Добричкия областен съд.
В момента се чакат материалите по преписката против Желяз. Престъпленията, в които мъжът е упрекнат, дават отговор на машинация и контрабанда по българското законодателство. Те са наказуеми и по законите на Съединени американски щати с отнемане от независимост за оптимален период от 20 години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР