Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд втория помощник-капитан на

...
Окръжната прокуратура в Добрич предаде на съд втория помощник-капитан на
Коментари Харесай

Дадоха на съд втория помощник-капитан на „Вера Су“

Окръжната прокуратура в Добрич съобщи на съд втория помощник-капитан на кораба Вера Су. Той ще бъде съден за това, че до момента в който е бил на вахта в нощта на случая, е позволил засядането на турския транспортен съд край крайбрежията на местността „ Яйлата “. Другият обвиняем по случая - капитанът на Вера Су, получи тригодишна условна присъда.

В хода на следствието е открито, че в 00:00 часа на 20 септември предходната година капитанът на кораба предал навигационната вахта на втория помощник-капитан. В 03:25 часа корабно време обвиненият направил следващото отбелязване, корабът останал на курса си и се движел със скорост към 7,5 възела. Малко по-късно обвиненият е задремал и час по-късно корабът засяда в скалите край село Камен бряг. Настъпилите обилни имуществени вреди възлизат на над 6 680 000 лева

Предстои делото да бъде планувано за разглеждане в Добричкия областен съд. Ако бъде приет за отговорен, вторият помощник-капитан може да получи наказване „ отнемане от независимост “ за период до три години.

Чуйте повече в репортажа на Мая Щърбанова:
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР