Окръжната прокуратура в Бургас атакува текста от наредбата за обществения

...
Окръжната прокуратура в Бургас атакува текста от наредбата за обществения
Коментари Харесай

И прокуратура подхвана шума в Слънчев бряг

Окръжната прокуратура в Бургас нападна текста от наредбата за публичния ред в Несебър, която, в прорез със закона, позволява звук от заведенията до 24 ч. Тази разпоредба важи и за Слънчев бряг, който е част от общината.

Тя е призната през 2012 година и от този момент планува следното: "Забранява се използването на жива музика и озвучителна техника в заведенията за хранене и забавление без нужната шумоизолация, както и в откритите в непосредствена непосредственост до жилищни здания и хотелски комплекси.

- от месец октомври до месец април в това число – след 22.00 часа до 07.00 часа;

- от месец май до месец септември в това число –след 24.00 часа до 07.00 часа. "

Проверка на Върховната административна прокуратура на наредбите за публичния ред в морските общини, резултатите от която бяха огласени през вчерашния ден, откри, че значително от тях нелегално са разрешавали до по-късно звук от заведения през летния сезон. По закон не се позволява озвучаването на открити площи на заведения за хранене и развлечения, ситуирани в жилищни зони и курорти, за времето сред 23 ч. и 7 ч.

Сред нормативните актове на локалната власт, които не дават отговор на условията на закона, е и наредбата за публичния ред в Шабла. Там през летния сезон освен позволяват шумът да продължава до по-късно, само че и да стартира от по-рано. Ето какво гласи член 5 от Наредбата за обезпечаване на публичния ред, реализиране и поддържане на чистотата в персоналните дворове и публичните места на територията на община Шабла:

"През нощта за интервала от 1 април до 30 септември от 24 часа до 06 часа и за интервала от 1 октомври до 30 март от 23 часа до 08 часа се не разрешава:

1.Пеенето, свиренето, високото говорене и други дейности нарушаващи нощната отмора на жителите, в това число и в зоните за отдих.

2 Провеждането на шумни фамилни и други занимателни увеселения в публични здания и етажна благосъстоятелност, без да е взето авансово единодушието на съседите, ръководителя на общежитието или домоуправителя на етажната благосъстоятелност.

3.Функционирането на ЗХР във всички обитаеми места на територията на общината, като се изключи нощните заведения, на които се позволява до 4.00 часа ".

Останалите общини, в които ВАП откри, че работят разпореждания на локалната власт, които опонират на закона са Варна и Каварна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР