Окръжна прокуратура-Видин задържа чужд гражданин. Разследването се провежда от Митница

...
Окръжна прокуратура-Видин задържа чужд гражданин. Разследването се провежда от Митница
Коментари Харесай

Митничари спряха ТИР за проверка на Дунав мост и останаха потресени от намереното вътре

Окръжна прокуратура-Видин задържа непознат жител. Разследването се организира от Митница Лом. От арестуваното количество оцетен анхидрид може да се произведат 2 тона хероин.

На 15 декември към 1.00 ч. през нощта мобилен екип на Митница Лом, работещ в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост 2, стопира за инспекция камион с босненска регистрация, пренасящ по документи 20 тона полиетилен от страна в Европейски Съюз за компания адресат в Турция. Превозното средство е ръководено от 60-годишен босненски жител.

Товарната комбинация с лидера е селектирана за инспекция от чиновниците на Митница- Лом от състава на мобилната група и ескортирана до Митническия ТИР - терминал за сканиране и щателна митническа инспекция.


При осъществения надзор митническите чиновници открил, че камионът транспортира друга от описаната в митническите документи стока. Реалната стока не подхожда нито по тип, нито по количество с заявената. Вместо 20 тона полиетилен, митническите инспектори открили, че в камиона са натоварени 22 разнообразни по мярка дървени каси, съдържащи авточасти, електроника, 100 кг мобилни телефони и здравна инсталация за диагностика.
В 6 от сандъците са открити пет пластмасови куба с съдържимост от 1000 л и 22 туби по 30 л, всички съдържащи безцветна течност с присъщия аромат на оцетен анхидрид - контрабандно транспортиран прекурсор, употребен за произвеждане на хероин. Общото количество на арестувания прекурсор е 5500 л.

От сходно количество оцетен анхидрид може да се създаде към 2 тона хероин. В едно от палетата с авточасти митничарите откриват и 4 единици късо бойно огнестрелно оръжие - два револвера и два револвера с спомагателни пълнители, и ЗИП.


На 16 декември Окръжна прокуратура Видин е привлякла като обвинен водача на камиона за контрабанда на 5505 л прекурсор без позволение по Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите и за контрабанда на артикули без знанието и разрешението на митниците, посредством потребление на документ с погрешно наличие.
Мъжът е арестуван от прокурора за период до 72 часа и следва внасяне на искане за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Разследването продължава.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР