Окръжна прокуратура - Видин разпореди да бъде извършена проверка по

...
Окръжна прокуратура - Видин разпореди да бъде извършена проверка по
Коментари Харесай

Проверка за злоупотреби в училище в белоградчишко село

Окръжна прокуратура - Видин разпореди да бъде осъществена инспекция по информация за злоупотреби в учебното заведение в село Рабиша, община Белоградчик, оповестиха от държавното обвиняване.

В журналистически репортаж са оповестени данни за разнообразни злоупотреби, свързани с активността на Основно учебно заведение " Васил Евстатиев Априлов ". Съобщава се, че по документи в учебното заведение се образоват 28 възпитаници на друга възраст. За издръжката на образователното заведение община Белоградчик дава към 50 хиляди лв. годишно, като е обезпечен и учебен рейс. Средства за погашение на заплати на учителите и на помощния личен състав, към 15 души, се изплащат от държавния бюджет. Всички работещи в учебното заведение получават заплати, като са основани условия за пълноценното действие на образователното заведение. Според репортажа, обаче, в реалност занятия не се организират, в учебното заведение не се образоват деца и обезпечения за тях рейс не пътува. Освен това в всекидневно работещия училищен стол не се хранят деца.

Министерството на образованието и науката е подхванало инспекция, която все още не е завършила.

Окръжната прокуратура разпорежда на полицията осъществяване на инспекция за съществуване на данни за закононарушения по работа, заграбване, документно или друго закононарушение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР