Окръжна прокуратура-Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу Д.

...
Окръжна прокуратура-Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу Д.
Коментари Харесай

Съдят 26-годишен мъж за убийство на жена в с. Ново село

Окръжна прокуратура-Велико Търново внесе в съда обвинителен акт против Д. Р., на 26 години, за ликвидиране на 62-годишна жена в с. Ново село – закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6,  вр. с член 115 от Наказателен кодекс.

Обвинението против Д.Р. е за това, че на 17.02.2021 година в с. Ново село, общ. Велико Търново, в жилището на потърпевшата, съзнателно умъртвил по изключително непосилен метод и с особена свирепост Т. Е., (с английско гражданство, непрекъснато пребиваваща в Република България), посредством нанасяне на прободно-порезни рани по главата, ръцете и тялото с нож и посечни рани по главата с права лопата, като гибелта е породена от тежка открита черепно – мозъчна контузия.

Обвиняемият и потърпевшата имали връзка, която в края на 2020 година прекратили по гледище на дамата, защото тя се страхувала от Д.Р. След раздялата им, макар нежеланието на Т.Е. да продължи връзките си с обвинения, той траял да търси контакт с нея по телефона.

На 16.02.2021 година обвиненият отишъл с такси до селото. Пренощувал в изоставена къща, в съседство с къщата на потърпевшата, а на сутринта отишъл в дома ѝ. Между двамата зародила конфликтна обстановка, при която обвиненият станал нападателен и взел решение да я убие. Въпреки съпротивата на потърпевшата, Д.Р. ѝ нанесъл голям брой удари с нож и с лопата по главата и тялото ѝ. След като я умъртвил, той скрил тялото в стопанска сграда, влезнал в къщата и пренощувал там. На сутринта почнал да копае ров в двора, с цел да зарови натрупа и да заличи следите от закононарушението. През това време приятелите на потърпевшата отишли до дома ѝ, с цел да я търсят и видели обвинения.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР