Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 56-годишният Е.В. от

...
Окръжна прокуратура - Варна предаде на съд 56-годишният Е.В. от
Коментари Харесай

Хитрец отива на съд за спестени данъци

 Окръжна прокуратура - Варна съобщи на съд 56-годишният Е.В. от Русе, притеглен към наказателна отговорност за отбягване установяването и заплащането на данъчни отговорности по ЗДДС в изключително огромни размери посредством потребление на документи с погрешно наличие, потвърждаване на лъжа по отношение на несъстояли се, само че осчетоводени покупко-продажби и приспадане на неследващ се данъчен заем в размер на 85 300 лв. - закононарушение по член 255, алинея 3 по отношение на алинея 1, т.2, т.6 и т.7 по отношение на чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна. Освен това 56-годишният обвинен ще бъде съден за отбягване установяването и заплащането на данъчни отговорности по ЗКПО в изключително огромни размери - 42 650 лв.. Мъжът е осъждан за същото закононарушение,  осъществено в предишен интервал.

През лятото на 2014 година Е.В. платил на мъж от Габрово, с цел да записва на негово име комерсиално сдружение, което незабавно бил акредитиран да ръководи и съставлява. Фирмата правила комерсиална активност с пилешки артикули с румънски компании.

През интервала от 14 май 2015 година до 15 юни 2015 година, с цел да снижи комерсиалния си резултат, обвиненият присъединил в счетоводството за месеците април и май 2015 година фактури, с които отчел мними покупки с заявления по ЗДДС. В резултат на това, Е.В. избягнал заплащането на данъчни отговорности по същия закон в размер на 85 300 лв., и приспаднал неследващ се данъчен заем на тази стойност.

Към предоставените фактури нямало показани никакви документи, които потвърждавали описаните действия. Простото осчетоводяване и отразяване в декларация по ЗДДС не било задоволително доказателство за осъществена договорка.

На 31 март 2016 година, като представляващ комерсиалното сдружение, обвиненият избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности по ЗКПО в размер на 42 650 лв., като не подал Годишна данъчна декларация.

Причините за осъществяване на закононарушението са блян към нелегално облагодетелстване.

Ако Е.В. бъде приет за отговорен, законът планува наказване " отнемане от независимост “ от 3 до 8 години и конфискация на част или на цялото имущество. Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР