Окръжна прокуратура – Стара Загора изготви и внесе в съда

...
Окръжна прокуратура – Стара Загора изготви и внесе в съда
Коментари Харесай

Съдят 67-годишен мъж за блудство с малолетни деца

Окръжна прокуратура – Стара Загора изготви и внесе в съда обвинителен акт против С. Г, на 67 година, за осъществени от него 12 закононарушения – блудничество:

- единадесет закононарушение по член 149, ал.5, т.4 вр. с ал.2 т.4 предл.1 вр. ал.1 във вр. с чл.26,ал.1 от Наказателния кодекс – за това, че направил дейности за да възбуди и удовлетвори полово предпочитание във връзка с повече от две малолетни лица от женски пол, ненавършили 14-годишна възраст и

- едно закононарушение по чл.150,ал.1,пр.3,алт.1 във вр. с чл.26,ал.1 от Наказателния кодекс - за това, че направил дейности за да възбуди и удовлетвори полово предпочитание във връзка с лице от женски пол, навършило 14-годишна възраст/на 16 години/, като е употребявал състояние на взаимозависимост.

Осем от действията обвиненият е направил на работното си място и четири в жилището си, в интервала от септември 2016 година до декември 2017 година В хода на следствието е открито,че обвиненият основал другарства в обществена мрежа с малолетни лица – девойки, и е водил преписка с тях, чрез приложение за диалози и известия. Той е приканвал децата в неговия апартамент, където правил и блудствените дейности във връзка с 12 малолетни лица от женски пол, на възраст от 12 до 14 години, изразяващи се във физически контакт с тялото на потърпевшите, като такива дейности правил и на работното си място. За закононарушение по член 149, ал.5, т.4 вр. с ал.2, т.4 предл.1 вр. ал.1 от Наказателния кодекс се планува наказване "лишаване от независимост " от 5 до 20 години. За закононарушение по чл.150,ал.1,пр.3,алт.1 във вр. с чл.26,ал.1 от Наказателния кодекс се планува наказване "лишаване от независимост " от 2 до 8 години. Предстои насрочване на правосъдно съвещание в Окръжен съд - Стара Загора, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР