Окръжна прокуратура-Сливен привлече към наказателна отговорност шест лица, обвинени в

...
Окръжна прокуратура-Сливен привлече към наказателна отговорност шест лица, обвинени в
Коментари Харесай

Вижте иззетите стоки и пари при спецакцията в Сливен

Окръжна прокуратура-Сливен притегли към наказателна отговорност шест лица, упрекнати в контрабандно преместване на акцизни артикули и изпиране на пари. Те са открити и арестувани при взаимна акция на Сектор „ БОП “ – Сливен и Търговско дружество на ДАНС – Сливен, която е осъществена под надзора на Окръжната прокуратура в града. Подробности по случая предоставиха пред медиите през днешния ден прокурор Веселин Гангалов – административен началник на Окръжна прокуратура-Сливен, и основен контрольор Слав Добрев – шеф бранш „ БОП “ Сливен.

Прокурор Гангалов и основен контрольор Добрев оповестиха, че взаимната акция е извършена през последните два дни. Предмет на претършуване са били 12 адреса на територията на град Сливен и покрайнината. Открити и конфискувани са парични суми в разнообразни валути, златни украшения и скъпоценности, общата цената на които възлиза на над 1 000 000 лева Основната активност на арестуваните лица е контрабанден експорт на цигари от България за Англия, където те са били продавани на тройно по-висока цена. Преносителите на контрабандните артикули са регистрирани като обществено слаби и са получавали помощи, които дружно с облагата от цигари са пренасяли физически в България.

Прокурор Гангалов и основен контрольор Добрев прибавиха, че активността на обвинените лица е включвала и контрабанда на промишлени артикули от Турция в България.

Три от обвинените лица са арестувани за период до 72 часа и следва във връзка с тях да бъде импортирано искане за мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Работата по случая продължава като не е изключено кръгът на обвинените лица да бъде повишен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР