Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо

...
Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на трима за укриване на акциз

Окръжна прокуратура - Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на И.Т. и двама негови помагачи /З.Д. и Р.И/за укриване на данък в размер на 2 036 608 лв. и пране на пари, оповестяват от прокуратурата.

При реализиране на незаконната си активност И.Т. е бил подкрепят от обвинените З.Д. и Р.И. Обвиняемата З.Д. е осъществявала функционалностите на шеф на данъчния склад, а Р.И. оперирал с автоналивната апаратура в обекта.

Двамата давали инструкции на водачите за осъществяване на симулативни курсове с алено дизелово гориво, манипулирали разходомера на автоналивната апаратура с цел да се преодолее електронния отдалечен надзор на Митница - Пловдив, при отчитане на зареденото и превозено гориво.

Обвиняемата З.Д. от своя страна е изготвила инкриминираните акцизни данъчни документи с погрешно наличие. За тези закононарушения, при положение, че обвинените бъдат приети за отговорни и наказани се планува наказване отнемане от независимост за период от три до осем години и конфискация на част или цялото имущество на отговорния.

Обвиняемият И.Т. е упрекнат и за два случая пране на пари, с предмет обилни парични суми осъществени от укрития данък.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР