Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 45-годишния Владимир Елдъров. Той

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 45-годишния Владимир Елдъров. Той
Коментари Харесай

Съдят пловдивски адвокат за укриване на данъци

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на 45-годишния Владимир Елдъров. Той е предаден на съд за това, че в интервала от 14.12.2013 година до 07.03.2015 година, в гр. Пловдив, пред Търговско дружество на Национална агенция за приходите – гр. Пловдив, при изискванията на продължавано закононарушение, като локално физическо лице, упражняващо свободна специалност „ юрист “, и данъчно задължено лице, вписан в АК – Пловдив, самичък и при изискванията на криво-ляво извършителство посредством упълномощени лица -  счетоводители, избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери, а точно налог върху приходите на физическите лица по Закона за налога върху приходите на физическите лица в размер на 29 071,46 лв. и налог върху добавената стойност по Закона за налога върху добавената стойност в размер на 41 966,01 лв. или общо 71 037,47 лв. -  закононарушение по чл.255 ал.3  вр. ал.1 т.1 и т.2 прочие първо вр. чл.26 ал.1 от Наказателен кодекс.

Като юрист той е специализирал активността си главно в споразумяване по правосъден ред и по административен път - посредством застрахователни сдружения, на компенсации за потърпевши при пътнотранспортни катастрофи, както и на техните близки. За това той получавал адвокатски възнаграждения и дължал налог. За посочения интервал била осъществена първична и повторна данъчна проверка на лицето, като е установено, че не всички от получените от Елдъров хонорари са били регистрирани в цялостен размер като приход в подадените годишни данъчни заявления.

При последвалите проверки били изискани всички адвокатски кочани, контракти за правна отбрана и процесуално посланичество. Установено било, че една част от документите не съдържали контрактувано заплащане, в друга била вписана съответна сума, а в трета - единствено % от компенсацията. След повсеместен обзор на събраните при проверката доказателства са били открити данни за укрити данъчни доходи или приходи в горепосочения размер.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР