Окръжна прокуратура – Пловдив привлече, в качеството на обвиняема, управителка

...
Окръжна прокуратура – Пловдив привлече, в качеството на обвиняема, управителка
Коментари Харесай

Управителка на фирма взела над 370 000 лв. за нефункционираща къща за гости

Окръжна прокуратура – Пловдив притегли, в качеството на обвинена, шефка на компания, получила непозволено 371 520,84 лв. от европейски фонд за създаване на къща за посетители в гр. Батак

Днес, 5 март 2020 година, беше предявено разпореждане на Окръжна прокуратура-Пловдив за привличането като обвинена на 58-годишната М.Я., за това, че в интервала от 16.07.2009 година до 3.12.2012 година, в гр. Пазарджик и гр. Пловдив, в качеството ѝ на ръководещ и представляващ комерсиално сдружение, е показала погрешни сведения пред Държавна фирма „ Земеделие “ – Областна дирекция „ Земеделие “- гр. Пазарджик и Дирекция „ Оторизация на заплащанията по използване на ограниченията за развиване на селските региони “ - гр. Пловдив, в резултат на което е получила 371 520, 84 лв., средства, принадлежащи на българската страна, с които се съфинансират планове, финансирани от фондове, принадлежащи на Европейския съюз – „ Европейски аграрни фонд за развиване на селските региони “ – закононарушение по член 248а, ал.5, вр. алинея 3, вр. алинея 2 от Наказателния кодекс.

По досъдебното произвеждане е открито, че комерсиалното сдружение било записано през 2008 година, като шеф и притежател на 50 % от капитала била обвинената М.Я. През м. юни 2008 година сдружението придобило неподвижен парцел – дворно място в гр. Батак, обл. Пазарджик.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР