Окръжна прокуратура Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство Х.Х.,

...
Окръжна прокуратура Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство Х.Х.,
Коментари Харесай

Турчин контрабандист хвърля 300 евро подкуп

Окръжна прокуратура Пловдив притегли като обвинен по бързо произвеждане Х.Х., на 58 година, турски жител, за това, че на 05.07.2023 година на автомагистрала „ Тракия “ край с. Трилистник е дал рушвет от 300 $ на двама полицейски чиновници от ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив.

Те спрели за инспекция пикапа Пежо, който турчинът конвоирал с лека кола, а в товарната са открити 13 600 електронни цигари без подложен акцизен бандерол и голямо количество консумативи за тях.

По делото е открито, че Х.Х., управлявал лек автомобил, който се движел по автомагистрала „ Тракия “ в посока към Бургас.

Пред него пътувал лекотоварен бус Пежо със старозагорска регистрация, който бил спрян за инспекция от полицейски патрул на автомагистрала „ Тракия “, в землището на с. Трилистник.

Малко по-късно до него спряла и колата, ръководена от Х.Х.

Той слязъл, доближил се към служителите на реда и им подал 300 $, с цел да не извършат инспекция в буса.

Служителите на Министерство на вътрешните работи не взели парите и неотложно уведомили дежурния проверяващ служител на реда при районно управление (на МВР) – Труд при ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив.

Обвиняемият Х.Х. е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор.

Предстои Окръжна прокуратура–Пловдив да внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на него. 
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР