Окръжна прокуратура–Пловдив предаде на съд 49-годишен мъж Г.Ц. , заради

...
Окръжна прокуратура–Пловдив предаде на съд 49-годишен мъж Г.Ц. , заради
Коментари Харесай

Съдят мъж, хванат с нелегални мигранти край Пловдив! Опитал да подкупи полицаиите

Окръжна прокуратура–Пловдив съобщи на съд 49-годишен мъж Г.Ц., поради това,че предходната година на 21 октомври покрай село Цалапица се е опитал да даде подкуп от 400 лв. на полицейски чиновници, с цел да не бъде задържан за превозване на незаконни мигранти край Пловдив.

Спрямо мъжа е повдигнато обвиняване и за това, че на същата дата и място е подкрепил на трима сирийски граждани– двама мъже и момче на 12 година, да преминат в страната, което е в нарушаване на закона. Престъплението е осъществено посредством потребление на лек автомобил с марка „ Мерцедес “ и във връзка с лице, ненавършило 16-годишна възраст.

На 21 ноември 2021 година Г.Ц. пътувал за работа в региона на гр. Елхово с лек автомобил, марка “Мерцедес “. Близо до града минал около двама мъже и едно дете, като един от тях му махнал да спре. Те били мигранти и същия ден минали нелегално държавната граница. Г.Ц. спрял автомобила. Чужденците го помолили да ги закара до гр. София, като щели да му заплатят за курса. Той се съгласил, качил ги в багажника, затворил го и траял към столицата. Малко по-късно, в региона на автомагистрала „ Тракия “, в покрай с. Цалапица, бил спрян от полицейски чиновници.

При инспекция на багажника те разкрили тримата мигранти – момче на 12 година и двама мъже, жители на Сирия. За да не алармират за противозаконното прекосяване през страната на чужденците, Г.Ц. е дал подкуп на служителите на реда от 400 лв., които оставил на багажника на патрулния автомобил. Служителите на Министерство на вътрешните работи не взели парите и незабавно уведомили дежурния проверяващ служител на реда. Тримата мигранти са настанени в бежански център у нас.

Спрямо обвинения Г.Ц. е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Предстои Окръжен съд–Пловдив да насрочи съвещание по делото. Предвижда се наказването на 49-годишния мъж да е отнемане от независимост до 10 години и санкция до 15 хиляди лв. за подкупа,а за противозаконното превеждане на чужденци - от 1 до 6 година отнемане от независимост и санкция от 5 000 до 20 000 лв..

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР