Окръжна прокуратура - Пловдив повдигна официални обвинения на Трето РУ

...
Окръжна прокуратура - Пловдив повдигна официални обвинения на Трето РУ
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на арестуваните полицаи от Трето РУ

Окръжна прокуратура - Пловдив повдигна публични обвинявания на Трето районно управление (на МВР) Самуил Хаджиев и посоченият за негов доближен - служител на реда Атанас Качаков за осъществени от тях тежки престъпни закононарушения. 

Те са осъществявани с още двама души, употребявани в незаконните схеми и също обвинени.  

Всички  бяха задържани при координирана акция на прокуратурата и  отдел „ Вътрешна сигурност ”  на Министерство на вътрешните работи в сряда сутринта.

На 5 април в с. Болярци полицейският началник и неговият зависещ са пробвали да ограбят 500 кг. марихуана от склад на компания, имаща право  законно да я създава за медицински цели.  Самуил Хаджиев се е възползвал от служебното си състояние като шеф на Трето районно. 

Преди това, на 31 март  тази година в Пловдив той е принудил под напън собствен зависещ, разследващ  служител на реда,  за осъществяване на обиск и конфискация  на стока в база на пловдивска компания и даже да образува досъдебно произвеждане.  За това не е имало никакви законови учредения, само че е осъществено макар експлицитните инструкции на Районна прокуратура – Пловдив. 

Освен това полицейският шеф е упрекнат за открити в джипа му 50 бойни патрони, запазване в нарушаване на разпоредбите.  

Неговият зависещ, служителят на реда Атанас Качаков е упрекнат и за отвличането на 28 годишен мъж, дружно с други двама цивилни от незаконния контингент. Похитеният е бил изтезаван и изнудван за пари от наркотрафик, сочат предварителните данни на следствието.  

Четиримата обвинени –  двамата служители на реда и другите двама  цивилни са в ареста за период до 72 часа.  В събота прокуратурата внася в съда искане за непрекъснатото им задържане под стража.  

Най-тежкото наказване за отвличането е от 10 до 20 година отнемане от независимост или пожизнен затвор.  

Що се отнася до шефа на районното  ръководство Самуил Хаджиев  е от 3 до 8 години  затвор. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР