Окръжна прокуратура - Пловдив повдигна обвинения за търговия с влияние

...
Окръжна прокуратура - Пловдив повдигна обвинения за търговия с влияние
Коментари Харесай

Прокуратурата в Пловдив повдигна обвинения на бивш районен кмет от ГЕРБ

Окръжна прокуратура - Пловдив повдигна обвинявания за търговия с въздействие против някогашния кмет от ГЕРБ на регион " Северен " в града Ральо Ралев, заяви Българска телеграфна агенция. Ралев и помагачите му - някогашна началничка на отдела за капиталови планове в кметството Даниела В. и Иван Делевски, притежател на частна компания, занимаваща се с създаване на сглобяеми къщи, са упрекнати в това, че поискали от частен вложител 60 хиляди лв., с цел да бъде утвърден капиталовия му план за градеж., когато Ралев бе арестуван. Тримата обвинени се познавали от години.

През март 2018 година вложител сключил контракт със притежатели на парцел в регион " Северен " за строителство на жилищна кооперация против обезщетение. Той внесъл в кметство планова документи за строително позволение. По закон единствено основният проектант в региона след инспекция на документите давал позволение за създаване и градеж. Инвеститорът получил отвод и схванал, че планът му е бил изтънчен от кмета се намирал в кабинета му, заради което си записал час за среща с него.

На срещата му било обяснено, че ще получи утвърждение на импортирания абстрактен план, едвам откакто и кметът позволи това. По-късно вложителят се свързал още веднъж за консултация със собственичката на компанията за строителен контрол, както и с различен проектант, които след това му уредили срещи надлежно с другите двама обвинени. По време на диалозите с тях мъжът схванал, че служителката на Ралев " калкулирала ", че в случай че построи постройката, щял да завоюва сума в забележителен размер - към 300 000 евро, като 10 % от тях - 30 000 евро или 60 000 лв., трябвало да бъде предадена на кмета, с цел да даде своето утвърждение за плана.

На 30 май 2019 година на бензиностанция в Пловдив, вложителят предал парите - сумата от 60 000 лв., сложени в алена хартиена торба, на медиатора, който бил арестуван от чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Парите са били конфискувани като материални доказателства. По делото са разпитани голям брой очевидци, направени са експертизи.

Предстои Окръжен съд - Пловдив да насрочи съвещание по делото.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР