Окръжна прокуратура-Плевен внесе за разглеждане в Окръжен съд- Плевен обвинителен

...
Окръжна прокуратура-Плевен внесе за разглеждане в Окръжен съд- Плевен обвинителен
Коментари Харесай

Съдят двама младежи за убийството на непълнолетен жител на град Кнежа

Окръжна прокуратура-Плевен внесе за разглеждане в Окръжен съд- Плевен обвинителен акт против К.Г. на 19 години и А.Ш. на 21 години, предадени на съд за осъществено от тях ликвидиране в съучастничество – закононарушение по чл.115,  вр. член 20, ал.1 от Наказателен кодекс.

Вечерта на 29.11.2021 година, обвинените К.Г. и А. Ш. прекосявали през град Кнежа, пътувайки за село Селановци с лек автомобил. Случайно забелязали потърпевшия В.К. и го попитали за пътя, защото се били объркали. Последният им предложил помощта си. Качил се в автомобила с ангажимента да го откарат до гр. Бяла Слатина. По време на взаимното им пътешестване сред тях зародил спор. К.Г. и А. Ш. нанесли на В.К. удари с бухалка в тилната област на главата му. В резултат на ударите на В.К. била породена несъвместима с живота черепно-мозъчна контузия, при което настъпила гибелта му.

Със общи старания двамата причинители натоварили тялото в багажника на автомобила и го откарали на необозначено бунище край гр. Бяла Слатина. Заровили тялото и го покрили с боклуци.

Наред с това, в хода на следствието, при осъществено претършуване и изземване в дома на К.Г., са открити и конфискувани наркотични субстанции и един брой военен патрон, за което му е повдигнато обвиняване и за закононарушения по член 354а, ал.3, т.1 от Наказателен кодекс и по член 339 алинея 1 от Наказателен кодекс.

По време на воденото досъдебно произвеждане и двамата обвинени са били с непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Предстои Окръжен съд–Плевен да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР