Окръжна прокуратура-Кюстендил привлече в качеството на обвиняем 61-годишния Р.И. по

...
Окръжна прокуратура-Кюстендил привлече в качеството на обвиняем 61-годишния Р.И. по
Коментари Харесай

Задържаха обвиняем за тежко ПТП с трима загинали

Окръжна прокуратура-Кюстендил притегли в качеството на обвинен 61-годишния Р.И. по досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 343, алинея 4, вр. алинея 3, б. “б ”, прочие 1, вр. алинея 1, б. “б ” и б. “в ”, вр. член 342, алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 02.10.2022 година Р.И. управлявал лек автомобил, м. “Мерцедес ”, на път сред селата Нови Чифлик и Багренци, област Кюстендил. Водачът подхванал маневра изпреварване в нарушаване на разпоредбите за придвижване.

Вследствие на дейностите му последвал удар с насрещно движещия се лек автомобил, м. “Фолксваген ”.

При тежкия пътен случай е била породена гибелта на лидера му С.К. (на 48 години) и на неговите родители – Р.К. (на 76 години) и Г.К. (на 85 години).

Средни телесни повреди са получили брачната половинка на обвинения – С.И. (на 58 години), и различен участник в придвижването, управлявал мотоциклет – Б.С. (на 45 години).

По делото са назначени и направени съдебномедицинска и автотехническа експертизи. Заключенията на движимостите лица сочат за виновността на обвинения Р.И.

Окръжна прокуратура-Кюстендил внесе в съда искане за взимане на мярка за неотклонение “задържане под стража ” по отношение на Р.И. с претекста, че е налице обосновано съмнение, че е направил това, за което е упрекнат, и съществува действителна заплаха да извърши закононарушение. Р.И. е осъждан за закононарушение по превоза.

Предстои произнасянето на съда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР