Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Прокуратурата погна земеделски производител за неверни сведения при кандидатстване за евросубсидии

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против С.Р. за осъществено от него закононарушение по член 248а, алинея 3, вр. алинея 2 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият С.Р. бил представляващ и ръководещ комерсиално сдружение „ Р. 2018 “, записано като аграрни производител в Интегрираната система за администриране и надзор на Държавен фонд „ Земеделие “.

На 16.05.2019 година С.Р. посетил постройката на Общинска работа „ Земеделие “ в гр. Благоевград, където подал заявление за подкрепяне 2019 година - форма за ЕТ/юридически лица. В него вписал кандидатстване по няколко схеми и ограничения. Попълнил и подписал всички изискуеми заявления.
свързани новини5994на 27.07.2016
Впоследствие заявката било редактирано по настояването на обвинения с прибавяне на спомагателни схеми и ограничения към в началото посочените. Той приложил и Таблица за употребяваните имоти за 2019 година с променено наличие. В нея попадали 60 аграрни имота с местоположение в общините Тетевен, Троян и Севлиево, с обща повърхност от 272,72 ха. В реалност С.Р. нямал правно съображение за прилагане на тези парцели. Невярно било и че ги стопанисва и поддържа в положително екологично и земеделско положение.

С дейностите обвиненият целял ръководеното от него сдружение да получи дотация в общ размер на 205 011,19 лв..

В хода на делото е била направена техническа експертиза от вещото лице. Според заключението му записаното правно съображение от „ Р. 2018 “ ЕООД, въз основа на едногодишни контракти за наем, се разминава изцяло географски с местоположението на декларираните за подкрепяне площи.

Предстои насрочване на разпоредително съвещание от съда.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР