Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Служителка на Пътна полиция отива на съд за извършено длъжностно престъпление

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против И.С. за осъществено от нея закононарушение по член 282, алинея 2, прочие 1, вр. алинея 1, прочие 1 и прочие 4 (посл.), вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемата И.С. заемала служба „ домакин-касиер “ в бранш „ Пътна полиция “ към отдел „ Охранителна полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Благоевград. В рамките на служебните й отговорности влизало и осъществяване на заповедта на шефа на ведомството, с която се дефинира редът за прилагане на регистрационни табели с композиция от числа по избор, четири идентични числа или надпис по избор. Уреден бил и софтуерния ред за активността по регистрация и идентификация на пътни транспортни средства в бранш „ Пътна полиция “. За тази услуга се събирали такси, планувани в закона.

През интервала от 02.09.2014 година до 02.06.2015 година, обвинената нарушила служебните си отговорности, като при работа по 39 преписки предоставила регистрационни табели с определена от заявителите композиция от числа, без съществуването на документ за платена спомагателна държавна такса за тази услуга.

Служителката прилагала към някои заявки платежни нареждания от други вносители за разнообразни МПС или такива за първична регистрация за същото МПС с съображение за заплащане „ промяна на номер на автомобил или зачисляване в региона “. С тези си дейности обвинената целяла подадените по този метод заявки да бъдат утвърдени, като наред с това надвишила правата си - получила от заявителите на ръка дължимите държавни такси. И.С. задържала събраните по непозволен метод парични суми за въпросните държавни такси, като по този метод набавила за себе си полза в общ размер 7 680 лв..

В резултат на действието са настъпили обилни нездравословни последствия за ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Благоевград, включващи и непостъпилите по сметка на дирекцията суми за предоставените услуги.

Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР