Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

На съд за причинена смърт на пешеходец в гр. Сандански

Окръжна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против Ю.Х. за осъществено от него закононарушение по член 343, алинея 1, б. „ в “, прочие 1, вр. член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс.

Обвиняемият Х. (на 31 години) е дееспособен лидер и към м. февруари 2018 година работел на служба „ водач “ в комерсиално сдружение. Служебните му отговорности били свързани с доставки на сладолед до обекти в общините Петрич и Сандански. Управлявал хладилен товарен автомобил м. „ Ивеко “.

На 02.02.2018 година Ю.Х. дошъл в гр. Сандански със служебното МПС. Около 11:25 ч., откакто извършил доставката на сладолед в магазин на ул. „ Божин Димов “, той се качил на товарния автомобил и почнал придвижване на заден ход по дясната част на пътното платно към ул. „ Христо Ботев “. В същото време по него се движел пешеходец – М.А. (на 69 години). Водачът го възприел чрез едното от страничните огледала.

Възрастният мъж се намирал на разстояние от 6 метра до транспортното средство, заради което Ю.Х. спрял и изчакал, като предположил, че пешеходецът ще пресече улицата и ще се качи на тротоара. След като още веднъж погледнал в задните огледала и не го видял, обвиненият възобновил придвижването на товарния автомобил на заден ход със относително ниска скорост – 14,2 км/ч. Пред дом № 6 на ул. „ Божин Димов “, той застигнал М.А. и го блъснал в началото със задната ризница. Пешеходецът паднал на земята, след което автомобилът минал с цялата си дължина през него.

Обвиняемият забелязал тялото на потърпевшия, когато то се посочило отдолу под товарния автомобил. Водачът неотложно спрял придвижването, слязъл от колата и отишъл при потърпевшия. Когато възприел прегазеното човешко тяло, Ю.Х. мощно се изплашил и изпаднал в суматоха.

Случаен минувач се обадил на телефон 112, с цел да заяви за произшествието и да изиска здравна помощ за потърпевшия. Няколко минути преди идването на лекарския екип, М.П. умрял.

Предстои наказателното произвеждане против обвинения Х. да продължи в съда, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР