Окръжна прокуратура – Варна задържа за срок до 72 часа

...
Окръжна прокуратура – Варна задържа за срок до 72 часа
Коментари Харесай

Трима в ареста след разкритите наркооранжерии във Варна и областта

Окръжна прокуратура – Варна задържа за период до 72 часа трима мъже, привлечени към наказателна отговорност за държане за разпространяване на наркотични субстанции и развъждане на растения от рода на конопа
Прокурор от Окръжна прокуратура – Варна постанови задържане за период до 72 часа за трима мъже, привлечени като обвинени за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции и за развъждане на растения от рода на конопа. Тримата остават в ареста с оглед довеждането им в съда за установяване на ограничения за неотклонение.

33-годишният Р.Й., 46-годишният А.А. и 56-годишният И.И. бяха при профилирана полицейска интервенция за противопоставяне разпространяването на наркотични субстанции, провела се под управлението и надзора на Окръжна прокуратура – Варна. В хода на извършените дейности, са осъществени процесуални дейности – претършуване и изземване, на голям брой адреси в град Варна и в региона.

В къща за посетители, ситуирана в село Юнец, е установно помещение, пригодено за развъждане на растения от рода на конопа. Намерени са и конфискувани 195 броя растения в друг етап на напредък, както и тревиста маса – 5386,45 грама. Намерени са и конфискувани също високотехнологични лампи, абсорбатори, напоителни системи, уреди за надзор на температурата и други предмети, употребявани при развъждането на растения от рода на конопа.

При претършуване на къща в околност „ Прибой “ е разкрита още една оранжерия за развъждане на канабис. От нея са конфискувани 45 растения от рода на конопа и съоръжение, както и 22 162 грама тревиста маса.

В хода на интервенцията са осъществени процесуални дейности и в къща в град Бяла. В оборудвана оранжерия там са открити 164 растения коноп. Намерени са и конфискувани 6204 грама тревиста маса.

Р.Й., А.А. и И.И. са упрекнати за закононарушения по член 354а, алинея 1 и член 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс на 23 март 2024 година. Работата по документиране и доказване на осъществените закононарушения продължава под управлението и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Варна. Наблюдаващият случая прокурор ще упорства те да бъдат арестувани под стража, като следва през днешния ден да бъдат импортирани настояванията за това.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР