Окръжна прокуратура – София постигна осъдителна присъда по дело за

...
Окръжна прокуратура – София постигна осъдителна присъда по дело за
Коментари Харесай

7 години затвор за жена, обвинена за ПТП с трима загинали

Окръжна прокуратура – София реализира неоправдателна присъда по дело за тежко пътнотранспортно произшествие с трима починали.

Подсъдимата С.М. (на 23 години) е дееспособен лидер на МПС, употребила е лек автомобил, м. „ БМВ “, с кормилната уредба от дясната страна.

На 15.08.2021 година С.М. карала по пътя от с. Джурово за гр. Етрополе. Заедно с нея пътували татко ѝ, приятелят ѝ, щерка ѝ и племенникът ѝ.

На пътно платно сред две села тя подхванала маневра изпреварване, навлизайки в насрещната пътна лента. Последвал преден удар сред управлявания от нея автомобил и насрещно движещото се транспортно средство, м. „ Ситроен “.

При тежкото пътнотранспортно произшествие лидерът на автомобила, м. „ Ситроен “ умрял на място. Пътуващата с него 51 годишна жена умряла на път за болнично заведение. Въпреки оказаната здравна помощ бащата на подсъдимата починал няколко дни по-късно.

Приятелят на подсъдимата получил междинна телесна щета.

Според заключението на направената автотехническа експертиза е видно, че повода за пораждане на ПТП е в дейностите на лидера на лекия автомобил, м. „ БМВ “, - подсъдимата С.М. преди да предприеме маневрата за изпреварване тя не се е убедила, че има видимост и свободен път на разстояние, задоволително за нейното безвредно осъществяване.

По време на шофирането подсъдимата не е била под въздействие на алкохол и наркотични/упойващи субстанции.

С присъдата на Софийския областен съд на подсъдимата С.М. е наложено наказване от 7 години „ отнемане от независимост “ при общ режим на изтърпяване и отнемане от право да ръководи МПС за същия период.

Присъдата предстои на обжалване в законоустановения период пред въззивната инстанция. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР