Окръжна прокуратура – Смолян, поема разследването за смъртта на 14-годишния

...
Окръжна прокуратура – Смолян, поема разследването за смъртта на 14-годишния
Коментари Харесай

Ужасна смърт на момче потресе Смолянско СНИМКА

Окръжна прокуратура – Смолян, поема следствието за гибелта на 14-годишния Джанер Юреклиев, който умря след тежка злополука при нераглементиран туристически тур към местността Вълчи камък с джипа на Велизар Шанов – зам.-председател на Общинския съвет в Девин и старши специалист в Областна дирекция „ Земеделие “ в Смолян, оповестява otzvuk.bg.

Материалите по случая към този момент са изпратени от Районната прокуратура в Девин и следва да бъдат разпределени на наблюдаващ прокурор от по-горната инстанция. Назначена е и здравна експертиза, която да откри аргументите за гибелта на детето.

В събота село Гьоврен се елементарни с момчето, което издъхна след повече от два месеца, прекарани в лечебни заведения. Джанер умря на 22 август в УМБАЛСМ „ Пирогов “.

Първоначално той бе признат в смолянската болница с раздран далак, 14 спукани ребра и продънен бял дроб. Извършена му е интервенция, при която е отхвърлен далакът му и е подложен на изкуствено дишане, а положението нормализирано.

След няколко дни бе превозено в Клиниката за анестезиология и интензивно лекуване (КАИЛ) към УМБАЛ „ Св. Георги “ в Пловдив, а по-късно е изместен в „ Пирогов “, където издъхва.

Тежко е и психическото положение на 18-годишния водач на джипа Мустафа Устов – нает от Туристическо сдружение „ Зелена котловина “.

Според съселяни младежът желал да посегне на живота си поради нещастието, разиграла се по черния път на 15 юни т. година

Тогава 18-годишният водач качил в товарната каросерия на пикап „ Мицубиши L-200 “ с десен волан две фамилии от София и потеглил по стръмния и черен път.

Пикапът, който лиши живота на Джанер, се оказа благосъстоятелност на Велизар Шанов, а той посредством Туристическо сдружение „ Зелена котловина “ прави нерегламентирани и рискови транспорти на туристи против възнаграждение до панорамна площадка в местността Вълчи камък над село Гьоврен. Площадката е построена и се стопанисва от Търговско дружество „ Зелена котловина “, оповестява otzvuk.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР