Окръжна прокуратура – Перник внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура – Перник внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Обвиниха крадец на телефон

Окръжна прокуратура – Перник внесе в съда обвинителен акт против 23-годишния М. Я., измамен под наказателна отговорност за обир.

Обвиняемият М.Я. и 12-годишният Е.Н. постоянно прекарвали време дружно, разхождайки се в кварталите на гр. Перник.

Двамата решили да потърсят К.Г., с цел да му лишават мобилен телефон и след това да го заложат против пари.

На 07.09.2022 година те го срещнали на ул. „ Георги Мамарчев “ и го доближили. Е.Н. нанесъл с пестник няколко удара в региона на лицето на К.Г. Междувременно обвиненият издърпал телефона от ръката на потърпевшия, след което причинителите на действието избягали. Още същия ден те продали непознатата движимост.

За случая бил подаден сигнал на телефон 112.

Два дни по-късно обвиненият срещнал К.Г. и му декларирал, че знае за местонахождението на телефона му и предложил да му го върне против 80 лв.. Пострадалият се съгласил и му дал желаната сума. Тези пари М.Я. дал на новия „ притежател “ на движимостта, а телефона върнал на К. Г. За тази „ услуга “ на обвинения били платени 45 лв..

В хода на досъдебното произвеждане са били събрани доказателства за виновността на М.Я. Той е неведнъж осъждан, като незаконното действие е било осъществено от него при изискванията на рисков рецидив. Неговият съизвършител Е.Н. е невръстен, заради което не носи наказателна отговорност.

Предстои делото да продължи в съда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР